Wanneer monteren

Aangezien dat bij temperaturen lager dan 7°C een normale band veel harder zal worden en zo minder veilig wordt, wordt het aangeraden van begin oktober over te schakelen naar winterbanden. Vanaf het moment dat het terug warmer wordt, schakelt u het best terug over naar uw normale banden, ideaal hier is einde maart of begin mei.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar er gelden wel regels die erop wijzen als u in een ongeval geraakt en u heeft geen winterbanden gemonteerd dat u (mede) aansprakelijk gesteld kan worden. Gaat u op wintersportvakantie, bekijk dan zeker onze pagina met de regels per land. Bekijk ze hier!

Tot 40% goedkoper!

Wilt u zich deze winter ook veilig voelen op de weg? Wacht zeker niet te lang, bekijk nu het volledige gamma van winterbanden! Voor het volledige aanbod klik hier. Bekijk zeker ook eens Promo Code, op deze site kan je misschien een kortingscode vinden die je gebruiken bij je online aankoop van winterbanden.

Als u winterbanden aankoopt of indien u al winterbanden in uw bezit heeft, hou er dan rekening mee dat u tweemaal per jaar moet wisselen. Het is belangrijk dat je niet me uw winterbanden langer blijft rond rijden dan nodig. Wilt u meer info over de periode wanneer u winterbanden moet plaatsen, klik dan hier.

 

Bij de bandencentrale

Het opbergen van uw winterbanden kan u bij u thuis doen, maar persoonlijk vinden wij het handiger om dit bij de bandencentrale te doen. Zij stockeren uw banden voor een kleine prijs, zo hoef je niet te sleuren met de banden op het moment er moet gewisseld worden. Voor 20 euro zijn uw banden mooi opgeborgen bij de bandencentrale.

 

Wilt u uw banden toch zelf stockeren?

Indien u toch ruimte genoeg heeft, dan kan u ze natuurlijk zelf stockeren. Maar doe dit dan wel op de juiste manier, plaats ze op een koele, droge en donkere plaats. De positie is ook van belang, indien u aparte velgen heeft, plaats de banden dan nooit naast elkaar. Hang ze met een haak aan het plafond of stapel ze op elkaar.

Wanneer het enkel de banden zijn, dus zonder velg, dan plaatst u best uw banden best naast elkaar op de grond.

 

Op zoek naar de ideale bandencentrale?

Bent u op zoek naar de ideale bandencentrale, dan raden wij Autobandenmarkt aan. Prijzen tot 40% goedkoper. Voor meer info klik hier.

 

banden-met-velgDe afbeelding die u links ziet, is de manier waarop u het niet moet doen.  Indien u de apart velgen heeft, plaats dan de banden met velg op elkaar!

 

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.5/5 (4 votes cast)
Winterbanden opbergen, 3.5 out of 5 based on 4 ratings

Geef commentaar