Wat zijn winterbanden

Winterbanden bieden u een betere veiligheid op de weg tijdens winterse omstandigheden. Winterbanden hebben een aangepast profiel met lamellen en het heeft een andere rubbersamenstelling, deze kenmerken zorgen ervoor dat winterbanden u een betere veiligheid geven op enerzijds een nat wegdek en anderzijds op een besneeuwde ondergrond.

 

De rubbersamenstelling van een winterband

Winterbanden hebben een andere rubbersamenstelling dan een normale of zomerband. De samenstelling is volledig aangepast aan de weersomstandigheden. Rubber wordt harder als de temperatuur daalt(vanaf 7°C), echter het aangepaste rubber van een winterband blijft flexibel tijdens koude temperaturen of winterse omstandigheden. Dankzij deze andere rubbersamenstelling heeft u een betere grip, een aangenamer weggedrag en een maximale veiligheid.

 

Het profiel van een winterband

Eveneens als de rubbersamenstelling van winterbanden verschilt het profiel van een gewone zomerband. Het profiel wordt extra uitgerust met ‘lamellen’. Als een auto begint te glijden of te slippen dan vervormt het profiel en grijpen de ‘lamellen’ zich vast aan het wegdek.

 

Vertrek u binnenkort op wintersport vakantie?

Vertrek u zoals vele andere Belgen ook op skivakantie? Hou er dan mee rekening dat er in Duitsland,  Zwitserland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk specifieke regels gelden voor winterbanden, klik zeker door om een overzicht te krijgen van deze regels. Zorg er ook voor dat u de juiste verzekering heeft voor uw wagen en uw medereizigers. Indien je volledig veilig wil reizen, maak dan gebruik van de trein. Rustig zonder zorgen naar uw bestemming. Klik hier voor meer info.

 

Winterbanden voor de fiets

Ja zeker, ze bestaan en ze zorgen voor een betere grip op een glad wegdek. Meer over fiets winterbanden vindt u hier.

 

VN:F [1.9.13_1145]
please wait...
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Wat zijn winterbanden, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Geef commentaar

Leave a comment