Wanneer monteren

Aangezien dat bij temperaturen lager dan 7°C een normale band veel harder zal worden en zo minder veilig wordt, wordt het aangeraden van begin oktober over te schakelen naar winterbanden. Vanaf het moment dat het terug warmer wordt, schakelt u het best terug over naar uw normale banden, ideaal hier is einde maart of begin mei.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar er gelden wel regels die erop wijzen als u in een ongeval geraakt en u heeft geen winterbanden gemonteerd dat u (mede) aansprakelijk gesteld kan worden. Gaat u op wintersportvakantie, bekijk dan zeker onze pagina met de regels per land. Bekijk ze hier!

Tot 40% goedkoper!

Wilt u zich deze winter ook veilig voelen op de weg? Wacht zeker niet te lang, bekijk nu het volledige gamma van winterbanden! Voor het volledige aanbod klik hier. Bekijk zeker ook eens Promo Code, op deze site kan je misschien een kortingscode vinden die je gebruiken bij je online aankoop van winterbanden.

Vanaf het moment de temperatuur lager is dan 7°C dan is de prestatie van winterbanden veel beter dan gewone normale banden. Door de lagere temperatuur zullen normale banden harder worden en zo zal deze band veel van zijn capaciteiten verliezen. De grip op de baan zal verslechteren, tevens als het comfort en de remafstand.U kan best uw winterbanden begin oktober laten monteren om zo perfect voorbereid te zijn op de koudere wintermaanden.

Bij hogere temperaturen zullen winterbanden sneller slijten, dus het is aan te raden om steeds de winterbanden te verwisselen bij verandering in het klimaat naar overwegend warme temperaturen. Einde maart of begin april schakelt u het best over naar de normale banden.
Grafiek - verschil zomer en winterbaden
Gemiddelde temperatuur in België

Januari: 2.5°C
Februari: 3.0°C
Maart: 5.9°C
April: 8.7°C
Mei: 12.8°C
Juni: 15.3°C
Juli: 17.0°C
Augustus: 16.9°C
September: 14.4°C
Oktober: 10.3°C
November: 5.8°C
December: 3.3°C

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef commentaar