Wanneer monteren

Aangezien dat bij temperaturen lager dan 7°C een normale band veel harder zal worden en zo minder veilig wordt, wordt het aangeraden van begin oktober over te schakelen naar winterbanden. Vanaf het moment dat het terug warmer wordt, schakelt u het best terug over naar uw normale banden, ideaal hier is einde maart of begin mei.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar er gelden wel regels die erop wijzen als u in een ongeval geraakt en u heeft geen winterbanden gemonteerd dat u (mede) aansprakelijk gesteld kan worden. Gaat u op wintersportvakantie, bekijk dan zeker onze pagina met de regels per land. Bekijk ze hier!

Tot 40% goedkoper!

Wilt u zich deze winter ook veilig voelen op de weg? Wacht zeker niet te lang, bekijk nu het volledige gamma van winterbanden! Voor het volledige aanbod klik hier. Bekijk zeker ook eens Promo Code, op deze site kan je misschien een kortingscode vinden die je gebruiken bij je online aankoop van winterbanden.

  • Winterbanden hebben een korte remafstand bij een temperatuur onder 7°C.
  • Winterbanden verhogen de remsnelheid met 25 à 50%
  • Winterbanden blijven bij lage temperatuur elastischer, zo verkrijgt u een betere veiligheid
  • Winterbanden zorgen voor een geoptimaliseerd gedrag bij het nemen van bochten
  • Winterbanden zorgen voor een betere trekkracht tijdens winterse omstandigheden
  • Winterbanden zijn even stil en comfortabel als normalen banden en gaan niet sneller slijten

 

Waarom moeten winterbanden per 4 gemonteerd worden?

Om optimaal veilig te zijn is het niet voldoende winterbanden te monteren op de aandrijfas. Enkel monteren op de aandrijfas zal ervoor zorgen dat de prestaties bij het optrekken verbeteren, maar de auto zal uit evenwicht geraken en zo wordt de kans op slippen vergroot. Sowieso voor auto’s met vierwielaandrijving is het een absolute noodzaak dat er 4 winterbanden worden gemonteerd.VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Waarom winterbanden, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Geef commentaar