Wanneer monteren

Aangezien dat bij temperaturen lager dan 7┬░C een normale band veel harder zal worden en zo minder veilig wordt, wordt het aangeraden van begin oktober over te schakelen naar winterbanden. Vanaf het moment dat het terug warmer wordt, schakelt u het best terug over naar uw normale banden, ideaal hier is einde maart of begin mei.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar er gelden wel regels die erop wijzen als u in een ongeval geraakt en u heeft geen winterbanden gemonteerd dat u (mede) aansprakelijk gesteld kan worden. Gaat u op wintersportvakantie, bekijk dan zeker onze pagina met de regels per land. Bekijk ze hier!

Tot 40% goedkoper!

Wilt u zich deze winter ook veilig voelen op de weg? Wacht zeker niet te lang, bekijk nu het volledige gamma van winterbanden! Voor het volledige aanbod klik hier. Bekijk zeker ook eens Promo Code, op deze site kan je misschien een kortingscode vinden die je gebruiken bij je online aankoop van winterbanden.

Waarom winterbanden?

Met enkele filmpjes willen we u aantonen dat winterbanden echt wel een must zijn voor optimale veiligheid tijdens winterse omstandigheden, niet alleen als u op skivakantie gaat maar ook tijdens onze eigen Belgische winters!

Dit filmpje van het VTM journaal bewijst dat te lang wachten om winterbanden te laten monteren voor extra problemen kan zorgen.

 

De ANWB, de Koninklijke Nederlandse Toeristenbond voerde enkele tests uit. Die nogmaals het belang aanduiden van winterbanden.

 

In dit filmpje van bandenfabrikant Continental wordt het verschil tussen normale(of zomerbanden) en winterbanden uitgelegd en doen ze enkele vergelijkende tests. Bent u geïnteresseerd in winterbanden van Continental, klik dan hier.

 

Hier volgen enkele ‘Tips & Tricks’ van Touring en BMW.

 

Als afsluiter, een grappig filmpje dat aanduidt waarom winterbanden van groot belang zijn!

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Geef commentaar