Wanneer monteren

Aangezien dat bij temperaturen lager dan 7°C een normale band veel harder zal worden en zo minder veilig wordt, wordt het aangeraden van begin oktober over te schakelen naar winterbanden. Vanaf het moment dat het terug warmer wordt, schakelt u het best terug over naar uw normale banden, ideaal hier is einde maart of begin mei.

Zijn winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn niet overal verplicht, maar er gelden wel regels die erop wijzen als u in een ongeval geraakt en u heeft geen winterbanden gemonteerd dat u (mede) aansprakelijk gesteld kan worden. Gaat u op wintersportvakantie, bekijk dan zeker onze pagina met de regels per land. Bekijk ze hier!

Tot 40% goedkoper!

Wilt u zich deze winter ook veilig voelen op de weg? Wacht zeker niet te lang, bekijk nu het volledige gamma van winterbanden! Voor het volledige aanbod klik hier. Bekijk zeker ook eens Promo Code, op deze site kan je misschien een kortingscode vinden die je gebruiken bij je online aankoop van winterbanden.

Ook voor de fiets!

Weinig mensen weten het, maar er zijn ook fiets winterbanden. Winterbanden voor auto’s komen steeds meer in het nieuws, maar de fiets wordt hier steeds vergeten. Onterecht vinden wij!

Met winterbanden te monteren op uw trouwe tweewieler kunt u ervoor zorgen dat u vervelende valpartijen vermijdt of nog ergere lichamelijke schade.

Bij winterbanden voor de fiets is de prestatie bij hogere snelheid niet echt belangrijk, maar de grip op de weg des te meer. Winterbanden verbeteren grondig de grip op de weg, zo verkleint u de kans op een val op een glad wegdek. Gebruikt u regelmatig uw fiets, dan overweegt u het best om winterbanden te plaatsen.

Wilt u de investering niet doen? Dan kan u zelf al wat doen, laat in de wintermaanden de fietsbanden wat leeg lopen. Op deze manier is uw band zachter en flexibeler en zo zal u meer grip hebben op de baan. Probeer ook steeds in hoge versnelling te rijden om zo slippen te vermijden. Probeer op een nat wegdijk te voorrem te mijden, de achterrem gebruiken is beter om slippen te vermijden. Het zadel iets lager zetten, kan ook handig zijn om sneller bij de grond te kunnen indien u dreigt te vallen.

Bent u op zoek naar een nieuwe fiets? Of op zoek naar specifieke fietsonderdelen? Bezoek dan zeker matrabike.be. Zij bieden het ruimste aanbod aan fietsen en accessoires.
fietsen in de sneeuw

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 1.0/5 (2 votes cast)
Fiets winterbanden, 1.0 out of 5 based on 2 ratings

Geef commentaar